Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj a fost amendat de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziţie dominantă. Sancțiunea vine ca urmare a faptului că managementul aeroportului a refuzat accesul companiei de handling Romanian Airport Services SA la infrastructura aeroportuară.

aeroport

Conform reprezentanților Consiliului Concurenţei, prin acest refuz au fost încălcate atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene.

Într-un comunicat al instituției mai sus-menționate, se arată: „Aceasta este prima măsură de sancţionare aplicată de autoritatea de concurenţă în industria aviaţiei din România.Prin Decizia nr. 74 din 8 octombrie 2019, plenul Consiliului Concurenţei a constatat săvârşirea de către Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a unui abuz de poziţie dominantă, prin refuzul de a permite accesul întreprinderii Romanian Airport Services SA la infrastructura aeroportuară necesară prestării serviciilor de handling la sol pe Aeroportul Cluj în perioada 11.09.2015 – 09.03.2017, încălcând astfel prevederile art. 6 alin. (1) din Legea concurenţei nr. 21/1996, precum şi prevederile art. 102 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene“.

Decizia a fost pronunţată în cadrul investigaţiei declanşate prin Ordinul Preşedintelui Consiliului Concurenţei nr. 447 din 24 iunie 2016, în urma unei plângeri formulate de către Romanian Airport Services SA, singura societate cu capital 100% românesc ce acţionează pe piaţa serviciilor de handling din România.

 

Vrei să lași un comentariu despre Aeroportul din Cluj? O poți face aici 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.