Târgul Râureni din Râmnicu Vâlcea a fost închis în week-end, în urma unui control efectuat de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Cu această ocazie, au fost constatate nereguli ce contravin legislaţiei în vigoare şi Ordonanţelor militare.

targ inchis protectia consumatorilor

Controlul din week-end a avut drept obiectiv verificarea modului în care comercianţii îndeplinesc prevederile Ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor, în pieţele din judeţ. Iar descoperirile făcute nu au fost deloc mulțumitoare.

Într-un comunicat emis de ANPC, se arată: „Au fost găsite mai multe nereguli care contravin atât legislaţiei în vigoare, proprie domeniului, cât şi prevederilor Ordonanţelor militare adoptate, motiv pentru care, reprezentanţii ANPC au dispus măsura opririi temporare a activităţii, până la remedierea deficienţelor, a Târgului Râureni, din Râmnicu Vâlcea, operatorului economic care o are administrare fiindu-i aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3/2020“.

În târg s-au constatat următoarele abateri:

  • nu au fost implementate măsurile de distanţare socială, culoarele dintre tarabe neavând lăţimea prevăzută;
  • nu au fost asigurate marcajele de ghidaj necesare distanţării sociale;
  • nu au fost asigurate substanţe dezinfectante, în incinta pieţei, pentru consumatori şi comercianţi.

ANPC a avertizat că va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu este pusă în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns