Din data de 20 mai 2020, ţigările mentolate vor dispărea complet de pe piaţa din România, aceasta fiind una dintre măsurile prevăzute de Directiva Europeană a Tutunului, transpusă şi în legislaţia din România.

Consumatorii de mentol vor mai găsi însă aroma în produsele care încălzesc tutunul şi în ţigaretele electronice. Astfel, marii producători şi comercianţii au obligaţia să se asigure că de pe 20 mai niciun pachet de ţigări mentolate nu va mai fi disponibil pentru consumatori. Se pare că decizia va afecta circa 500.000 de fumători români.



„Fumătorii români trebuie să ştie că în mai puţin de-o lună nu vor mai găsi în piaţă ţigări mentolate sau cu capsulă, dar vor putea opta pentru dispozitive care încălzesc tutunul, precum glo, sau pentru ţigări electronice”, au declarat reprezentanţii British American Tobacco.

Decizia vine după ce țigaretele mentolate au fost ultimele rămase neinterzise. În 2016, directiva europeană a scos din uz mai multe sortimente, printre care și numără țigaretele cu arome de cireşe, vanilie, ciocolată.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.