Profi România va investi suma de 71 de milioane de euro în construcția a două depozite, la Timișoara și Craiova, cu suprafața de peste 55 000 de metri pătrați fiecare dintre ele. Ambele depozite vor fi construite de WDP, dezvoltator belgian de spații logistice și industriale.

Pentru ambele proiecte, WDP şi Profi au încheiat un contract de închiriere pentru zece ani. Proiectul de la Craiova, cu o suprafață de 58 000 de metri pătrați, este estimat a fi funcţional în al doilea trimestru din 2021, iar investiţia se ridică la suma de 33 de milioane de euro.

La Timișoara, va fi construit un centru de distribuţie cu suprafața de 57 000 de metri pătrați. Proiectul urmează să fie finalizat până la finalul anului viitor, in urma unei investiții de 38 de milioane de euro.



Pawel Musail, CEO Profi, a declarat: „Proiectele sunt parte ale strategiei PROFI de extindere a operaţiunilor logistice şi acoperirii geografice a României, în pas cu dezvoltarea agresivă a reţelei pe care o avem în vedere în viitor. De asemenea, proiectele se aliniază trendurilor din retail, respectiv de a aduce sub acelaşi acoperiş toate zonele de depozitare necesare (ambient, refrigerat, congelat). Acest concept garantează calitatea şi prospeţimea produselor pe care clientul final le găseşte în magazine“.

Viorel Opaiţ, business developer director JLL România, care a reprezentat Profi în tranzacţii, a declarat, la rândul său: „Dacă Timişoara este deja o zonă logistică dezvoltată, proiectul din Craiova va fi primul parc logistic greenfield din zonă, aşa cum au fost la timpul lor şi centrele PROFI din Cluj şi Roman. Suntem onoraţi că am putut asista PROFI în aceste tranzacţii şi ne bucurăm că am găsit un partener în WDP pentru realizarea acestor proiecte (reprezentând un buget de investiţii de aproximativ 70 milioane de euro), în aceste vremuri foarte dificile pentru mediul de afaceri“.

Anul trecut, Profi a inaugurat 260 de supermarketuri și magazine de proximitate în țara noastră, ajungând la o cifră totală de 1 184 de unități. Până la sfârșitul acestui an, se dorește atingerea cifrei de 1 450 de magazine.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!



Lasă un răspuns

  1. Profi, campion la deschiderea de noi magazine, în 2020 – care sunt localitățile în care s-a extins – YesComment

    […] Amănunte AICI […]