Comisia Europeană a trimis o alertă pentru produse periculoase, care include autobuzele Citaro și Conecto, fabricate în Germania, dar și autobuzele Solaris Urbino, fabricate în Polonia. Acestea au fost retrase din Germania de către producători, din cauza riscului de incendiu. Mai multe orașe din România au cumpărat aceste modele de autobuze.

 

La toate autobuzele retrase este menționat incendiul ca tip de risc. Cel mai probabil, este vorba despre o rechemare în service, pentru remediere. În cazul autobuzelor Citaro, se precizează că „defectarea mecanică a cablului bateriei în priza externă opțională de lansare poate duce la un incendiu al vehiculului”. Producătorul a retras aceste autobuze, potrivit raportului Comisiei Europene. Modelul Citaro circulă și pe străzile din Capitală.

Ar mai fi și alte probleme legate de funcționarea acestor autobuze. Mai exact, este vorba de scurgere posibilă de la regulatorul de presiune de gaz al încălzitorului auxiliar iar scurgerile de gaze se pot aprinde. Și în acest caz, producătorul a retras autobuzele. Modelul Conecto a fost cumpărat la Cluj. Rămâne de văzut dacă autoritățile locale din România vor identifica la rândul lor astfel de probleme, precum cele din Germania.

În raportul CE sunt menționate și autobuze Solaris Urbino, fabricate în Polonia în perioada iunie 2014 – septembrie 2019. Și în acest caz se precizează că „fisurile care formează dispozitivul de reglare a presiunii în gaz cauzează scurgerea gazului iar scurgerile de gaze se pot aprinde”. Și aceste autobuze au fost retrase de către producător.

În România, autobuze Solaris Urbino au fost cumpărate în Pitești. Cele 70 de autobuze Solaris Urbino au fost introduse în circulație în orașul din Argeș în vara lui 2015. Rămâne de văzut dacă autoritățile din Pitești vor identifica, la rândul lor, astfel de probleme, precum cele din Germania.

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.