Subiectul termoscanării clienților la intrarea în magazine a creat numeroase controverse în scurt timp. Multe persoane sunt nemulțumite de măsura autorităților, prin urmare încearcă să se opună acestei decizii.

 

Este și cazul reprezentanților Asociației Pro Consumatori care susțin că românii au toate motivele să refuze termoscanarea la intrarea în magazinele alimentare și nealimentare, instituții publice și private.

“Asociația Pro Consumatori a decis să pună capăt prin procese acestor practici ilegale care ne încalcă drepturile și libertățile cetățenești, dar ne pun și în situații stânjenitoare, lipsindu-ne de acele trăsături specifice ființei umane – demnitate, inteligență și identitate proprie. Suntem oameni, nu suntem o turmă de animale care sunt triate la intrarea în grajd după bunul plac al stăpânului!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială a organizației.

APC îi îndeamnă pe oameni să transmită pe e-mail datele de identificare ale magazinelor care își selectează clientela după temperatura corporală a acestora. “Informațiile de mai sus ne sunt necesare pentru o serie de procese și alte demersuri legale ce vor fi demarate de către Asociația Pro Consumatori în perioada următoare”, mai spun reprezentanții asociației.

Termoscanarea a devenit obligatorie în România, la intrarea în spațiile publice închise sau cu un aflux mare de oameni, odată cu instituirea stării de alertă (Legea 55/2020). Autoritățile consideră că în acest fel pot fi depistate persoanele suspecte de coronavirus care nu prezintă simptome evidente de boală.

Sursa foto: clujust.ro

Lăsând un comentariu pe site, poți câștiga premii în bani. Află ce trebuie să faci!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.