Companiile aeriene sunt pe cale să își reia activitatea în această vară, însă preţurile par să se fi dublat.

 

Spre exemplu, un drum la clasa economic în iunie cu Delta Airlines costă 2.126 dolari, iar un bilet la clasa I între Atlanta şi Paris costă 7.085 dolari. Momentan, zborurile sunt oprite pentru majoritatea călătorilor, până cel puţin pe 15 iunie.

Acest lucru nu a împiedicat mai multe companii aeriene să programeze zboruri în vară pentru Europa, printre care Delta, Emirates şi Qatar. Pe măsură ce frontierele UE încep să se deschidă, Lufthansa împreună cu SWISS şi Eurowings au programant o revenire majoră pentru destinaţii din întreaga Europă în toată luna iunie.

La începutul pandemiei, în Europa, în martie, companiile vindeau un zbor transatlantic cu 285 de dolari, în timp ce acum biletele Delta costă cu peste 600% mai mult. Un alt motiv de creştere a preţurilor ar putea fi renunţarea la locul din mijloc, care ar duce la o scădere a capacităţii de transport la 60%.

Asociaţia globală a liniilor aeriene, IATA, a estimat că blocarea scaunelor din mijloc va duce la creşteri importante ale preţurilor la nivel mondial. Lufthansa încurajează purtarea măştii, în timp ce Alaska şi Delta sunt singurele companii aeriene din SUA care blochează locurile din mijloc.

Lăsând un comentariu pe site, poți câștiga premii în bani. Află ce trebuie să faci!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.