Constructorul suedez Volvo a introdus restricția care limitează viteza maximă a autovehiculelor sale la 180 k/oră.

 

Compania a anunțat încă de anul trecut că va limita viteza maximă a autovehiculelor sale, în cadrul unui plan care își dorește să sprijine reducerea morților pe șosele. Acum, limitarea este impusă pe întreaga gamă Volvo, odată cu update-urile anuale aduse mașinilor. Anterior, viteza maximă a autovehiculelor Volvo era cuprinsă între 190 și 250 km/oră.

“Suntem de părere că un constructor are responsabilitatea de a ajuta la îmbunătățirea siguranței rutiere”, au precizat reprezentanții constructorului auto. Viteza de 180 km/oră depășește limita de viteză din majoritatea țărilor, însă reprezentanții Volvo susțin că măsura are și rolul de a porni dezbateri referitoare la siguranța rutieră. “Am stabilit că nu există niciun motiv pentru a conduce cu o viteză mai mare de 180 km/oră.”

După anunțarea măsurii, reacția clienților Volvo a fost în mare parte una de susținere. Compania contribuie la combaterea condusului în stare de ebrietate sau distragerea atenției șoferului, plănuind să introducă și alte facilități pentru șoferi în viitorul apropiat.

Lăsând un comentariu pe site, poți câștiga premii în bani. Află ce trebuie să faci!

  1. […] În luna mai, constructorul suedez a anunțat introducerea unei restricții care limitează viteza maximă a tuturor autovehiculelor sale la 180 km/oră. Detalii AICI […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.