Grecia a permis la începutul săptămînii redeschiderea cafenelelor şi restaurantelor, în cadrul măsurilor de ridicare graduală a restricţiilor pentru a reporni economia sa dependentă de turism şi a-i atrage pe vizitatorii străini înainte de sezonul de vară.

grecia feribot
Cursele cu feribotul au repornit, pe măsură ce guvernul permite treptat reluarea activităților turistice înainte ca hotelurile să înceapă să primească oaspeți, la 15 iunie, iar zborurile internaționale să fie reluate către destinațiile faimose, la 1 iulie.
Cu mese distanţate şi chelneri care poartă măşti, restaurantele i-au servit din nou pe grecii doritori să iasă din case şi să bea o cafea sau să mănânce în oraş după circa două luni de izolare.

 

Într-o țară dependentă de turism – 1 din 5 greci lucrează în acest sector, care constituie aproape 25% din PIB, oficialii încearcă să profite de gestionarea bună a pandemiei pe plan local și să salveze ce a mai rămas din sectorul turistic.
Redeschiderea granițelor nu este lipsită de riscuri, existând semne de întrebare referitoare la capacitate clinicilor rudimentare de pe insule de a gestiona izbucnirea unei epidemii. Până acum, insulele grecești au fost ferite de noul coronavirus.

 

Lasă un răspuns