Mai mulți agenți economici din Brașov au primit amenzi în valoare totală de 42 000 de lei, după ce au fost găsiți în neregulă în urma unor controale făcute de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

piata brasov protectia consumatorilor

În ultimele două zile, miercuri și joi, echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov au făcut controale care au vizat operatorii economici din Piaţa Astra şi Complexul Brintex din oraș.

 

Neregulile descoperite În Piața Astra și Complexul Brintex

Comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli, după cum urmează:

  • produsele alimentare erau depozitate sau expuse la vânzare în condiţii improprii, pe rafturi cu rugină;
  • erau folosite straturi de hârtie pe care s-au dezvoltat colonii de mucegai;
  • erau comercializate produse alimentare cărora le-a fost schimbată starea termică (produse lactate depozitate în afara spaţiului frigorific) sau produse alimentare fără elemente de identificare pe etichetă.
  • erau vândute dulciuri vrac, fără menţionarea datei de expirare şi a ingredientelor alergene.
  • erau vândute jucării care nu aveau elemente de informare şi caracterizare referitoare la model, lot, producător/importator, lipseau avertizările, nu era trecută vârsta pentru care sunt recomandate jucăriile şi eventualele riscuri pe care le prezintă acestea, pe etichetele de produs, lipsea traducerea în limba română a etichetei, iar preţul nu era afişat în mod vizibil.

În total, comisarii de la Protecția Consumatorilor au controlat 19 operatori economici. Acestora le-au fost aplicate şapte amenzi contravenţionale, în valoare totală de 42 000 de lei, precum şi patru avertismente.

 

Concurs cu premii în bani pe site-ul nostru. Află cum poți să câștigi!

 

Lasă un răspuns