Bulgarii au decis să reducă preţurile din restaurante, prin reducerea la mai mult de jumătate a taxei pe valoarea adăugată, în scopul de a revigora turismul, industrie puternic afectată de pandemie.

 

Parlamentul Bulgariei a aprobat iniţiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante şi servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, care va fi valabilă până la finele anului 2021. Reducerea nu va afecta şi băuturile alcoolice vândute în restaurante şi de serviciile de catering, care vor fi supuse în continuare unei cote de TVA de 20%.

De asemenea, parlamentarii din Bulgaria au aprobat şi reducerea cotei de TVA, până la 9%, pentru cărţi, unele produse alimentare pentru sugari şi scutece, începând din luna iulie a acestui an şi până la finele anului următor.

Reducerea cotei de TVA pentru restaurante şi servicii de catering este o iniţiativă lansată luna trecută de premierul Boiko Borissov, în pofida opoziţiei exprimate de ministrul său de Finanţe şi de numeroşi economişti care susţin că această reducere va deschide calea pentru solicitări similare din partea altor industrii.

Turismul este un sector responsabil pentru 8% din economia Bulgariei.

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – cum poți câștiga

Lasă un răspuns