Vineri, 19 iunie, la Sovata se redeschide Lacul Ursu, fiind din nou permis accesul turiștilor, pentru scăldat, în cel mai mare lac helioterm de pe continent.

Lacul Ursu Sovata

 

Numit astfel deoarece are forma unei piei întinse de urs, Lacul Ursu se remarcă la nivel național și continental datorită fenomenului de heliotermie.

Acesta este un fenomen natural care se manifestă în lacurile cu concentrații foarte ridicate în sare naturală dizolvată. El constă în creșterea temperaturii apei odată cu adâncimea.

Astfel, lacul Ursu are o temperatură de 27 de grade Celsius la suprafață și 37,5 grade Celsius la o adâncime de 1,5 metri. Apoi, temperatura scade din nou, ușor, și se păstrează constantă până la fundul lacului.

Aceste condiții de temperatură, precum și compoziția chimică a lacului, combinate cu aerul pur de munte, sunt considerate ideale pentru sănătate. Efectele terapeutice ale apei și nămolului din lac și-au dovedit de-a lungul timpului eficiența în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

La ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Ensana din Sovata, prețul de intrare rămâne neschimbat: 30 lei pentru adulți, respectiv 25 de lei pentru copii si pensionari. Clienții pot achiziționa inclusiv bilete cu intrări multiple, valabile pe mai multe zile.

În fiecare zi, între orele 13 și 15, nu este permisă intrarea în lac, cu scopul de a îi permite apei dulci să își formeze stratul protector peste apa sărată și, astfel să o încălzească din nou. În acest interval, vizitatorii pot să rămână în incinta ștrandului. Lacul rămâne deschis în fiecare an până la mijlocul lunii septembrie, în funcție și de condițiile meteo.

 

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – Află cum poți să câștigi 

 

 

  1. […] accesul turiștilor, pentru scăldat, în cel mai mare lac helioterm de pe continent. Găsiți aici informații despre caracteristicile care fac acest lax unic în […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.