Consiliul Concurenței a aprobat preluarea de către compania RCS&RDS a clienților firmelor AKTA Telekom și Digital Cable Systems, care au împreună aproximativ 400 000 de clienți.

rcs&rds

 

Acordul fusese încheiat încă de la finalul anului 2019, însă pentru parafarea lui a fost nevoie de aprobarea Consiliului Concurenței, în condițiile în care RCS&RDS controla deja mai mult de 50% din piața națională de cablu TV și internet fix.

Acest accept nu a venit decât cu anumite condiții puse de Consiliul Concurenței firmei cumpărătoare. Astfel, RCS&RDS și-a asumat, printre altele, următoarele obligații:

  • să ofere, în beneficiul a cel puțin 95% din numărul total al clienților preluați în urma tranzacției, în toate cazurile în care este posibil din punct de vedere tehnic și unde se vor obține toate autorizațiile prevăzute de legislația în vigoare, servicii de comunicații electronice la același nivel de calitate a serviciilor și la aceleași prețuri standard oferite abonaților RCS&RDS, în funcție de tipul de localitate în care este furnizat serviciul, rural sau urban.
  • pe o perioadă de 3 ani, să nu majoreze prețurile prevăzute în contractele semnate cu clienții preluați în urma tranzacției, cu excepția intervenirii în acest interval de timp a unor situații obiective excepționale privind prețurile și doar în aceleași condiții aplicabile tuturor celorlalți clienți ai RCS&RDS, alții decât cei preluați în urma tranzacției, pentru servicii similare.

 

RCS&RDS – lider autoritar al pieței de internet fix

RCS&RDS deținea, la jumătatea anului trecut, o cotă de piaţă de 52%, în funcție de numărul de conexiuni la internet fix. Pe locul al doilea se află, la mare distanță, grupul Telekom, cu 22% din piață, urmat de UPC, cu 12%. Ceilalți furnizori acoperă, împreună, 14% din piață.

Detalii suplimentare găsiți aici.

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – Află cum poți să câștigi 

 

Lasă un răspuns