Peste un milion de flacoane de parfum contrafăcut au fost confiscate luni în Grecia. Anunțul a fost făcut de grupul francez de produse de lux LVMH, deţinătorul unor mărci precum Christian Dior, Guerlain, Kenzo sau Givenchy.

parfumuri confiscate grecia

Anul trecut, compania franceză a alocat 43 milioane de euro pentru lupta împotriva copiilor contrafăcute ale produselor sale, iar această captură, istorică prin dimensiuni, justifică aceste investiții.

Laurent Marcadier, director pentru protejarea activelor în cadrul grupului LVMH, a declarat: „Este o confiscare istorică. De obicei descoperim mai degrabă depozite şi locuri de stocare. Ceea ce este inedit în acest caz este că avem şi un centru de producţie“. El a vorbit despre un „veritabil loc de producţie, o uzină de parfumuri cu muncitori, echipamente, flacoane goale, cu instalaţii de ambalaj şi etichetare, totul pentru a arăta ca un flacon de parfum“.

Într-un comunicat la autorităţilor greceşti se arată că în urma percheziţiilor efectuate la Heraklion au fost interpelate un număr de şapte persoane, „membri ai unei grupări infracţionale specializată în producţia ilegală şi vânzarea de produse contrafăcute în buticurile pentru turişti din întreaga ţară“.

Laurent Marcadier a spus că „în momentul interpelării, un milion de flacoane erau gata să fie comercializate. Este o premieră. Am avut deja confiscări voluminoase în orologerie, dar este foarte rar să depăşim cifra de un milion de produse în Europa“.

În plus, a fost confiscată și suma de 600 000 de euro, în numerar.

 

Concurs cu premii în bani, oferite în luna iunie de site-ul nostru – Află cum poți să câștigi 

 

 

Lasă un răspuns