În ciuda unei tendințe de văicăreală menită să exagereze efectele economice ale pandemiei, cifrele din piață prezintă o altă realitate, în multe domenii. De exemplu, datele arată că, în acest an, românii au consumat cu 30% mai multe fructe de mare decât anul trecut, aceasta fiind o categorie de pește recunoscută pentru prețul relativ mare.

creveti consum romania

Potrivit datelor oferit de Alfredo Seafood și citate de wall-street.ro, tendința observată la nivelul portofoliului Alfredo Seafood, în timpul stării de urgență și imediat după încheierea acesteia, a fost de creștere a vânzărilor fructelor de mare certificate ASC (Aquaculture Stewardship Council). Astfel, în intervalul martie – iunie, vânzările de creveți s-au majorat cu 30% față de aceeași perioadă din 2019, când nu fusese nici vorbă de pandemie sau de vreo criză, economică sau de orice alt fel.

Mihai Cristian Dărmănescu, fondatorul Alfredo Seafood, a declarat, în legătură cu aceste cifre: „În lunile în care oamenii au stat preponderent acasă, am observat o creștere a vânzărilor fructelor de mare cu certificare ASC, în special a creveților. S-a gătit mai mult acasă și observ că a crescut interesul românilor pentru rețetele mediteraneene, pe bază de creveți, pe fondul preocupării tot mai mari de a mânca sănătos, de a consuma mai multe produse de calitate și, probabil, și al încercării de a găti preparate asemănătoare cu cele servite la restaurante“.

El a adăugat, potrivit sursei citate: „Direcția actuală pe care merge piața, atât în România cât și la nivel internațional, este de majorare a ponderii peștelui și a fructelor de mare de crescătorie. În ultimii cinci ani, segmentul de pește de acvacultură vândut în România a crescut cu circa 4% în fiecare an. Produsele de acvacultură, fie că vorbim de pește sau de fructe de mare, iau un mare avânt pe piață și nu pentru că nu ar mai fi aceeași cerere pentru sortimentele sălbatice, ci pentru că resursele din oceane și mări sunt în scădere“.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.