Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a demarat o campanie de informare prin intermediul căreia încurajează angajatorii să ofere vouchere de vacanţă salariaţilor.

 

Potrivit ministerului, voucherele de vacanţă sunt soluţia optimă pentru a susţine refacerea capacităţii de muncă a întregii echipe. În sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajaţilor care au un contract individual de muncă, iar valoarea maximă poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe ţară.

Voucherele de vacanţă primite de salariaţi pot fi folosite pentru achiziţionarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse şi alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear.

Printre avantajele angajatorilor care acordă vouchere de vacanţă se numără 100% deductibilitate fiscală în limita a 13.380 lei/angajat/an fiscal şi scutirea de contribuţia asiguratorie pentru muncă, în valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Voucherele de vacanţă sunt, de asemenea, scutite de la plata contribuţiilor sociale datorate de angajat.

Emiterea voucherelor de vacanţă poate fi făcută doar de către entităţile autorizate de Ministerul Finanţelor Publice. Pentru anul în curs, acestea vor fi acordate exclusiv pe suport electronic.

De asemenea, valabilitatea voucherelor de vacanţă emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, a fost prelungită prin OUG nr. 35/2020 până pe data de 31 mai 2021.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.