Inspectorii sanitar veterinari au aplicat amenzi de peste 366.000 de lei în ultima săptămână pe litoral. La multe locații au fost descoperite nereguli, printre care depozitarea necorespunzătoarea a produselor alimentare sau vânzarea în spații neaprobate.

 

Un fast-food și un restaurant au fost închise temporar până la remedierea deficiențelor constatate. În perioada 13- 19 iulie, 221 de unități amplasate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costinești și Mangalia au fost verificate de către autorități.

Controalele au vizat: 76 de restaurante, cinci pizzerii, 28 de unități tip fast – food, cinci braserii, 15 unități de tip bufet, trei unități tip bistro, 18 baruri, două snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 6 rulote, o pensiune, o unitate produse congelate și două tonete.

„În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; neanunțarea de către persoanele juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns