Agenția Națională pentru Aviația Civilă din Italia (ENAC) a amenințat compania irlandeză Ryanair cu suspendarea autorizației de zbor în țară din cauza nerespectării măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

În aprilie, Ryanair transmitea că că avioanele companiei nu vor zbura dacă va fi obligată să lase libere locurile din mijloc pentru a respecta regulile ”idioate” privind distanțarea socială din cauza zoronavirusului.

ENAC a explicat într-un comunicat că a notificat Ryanair și „în același timp autoritatea competentă din Irlanda despre încălcarea frecventă a regulilor de sănătate existente în acest moment și impuse de către guvernul italian pentru a proteja sănătatea pasagerilor”.

 

„Nu doar că obligația de a păstra distanța dintre pasageri nu este respectată dar condițiile care permit o derogare de la distanță sunt de asemenea ignorate”, afirmă ENAC.

Autoritatea subliniază că dacă va mai exista o nouă abatere de la regulile impuse, va fi nevoită să aplice prevederile codului aerian și să „impună suspendarea tuturor activităților de transport aerian pe aeroporturile naționale și să ceară companiei să asigure redirecționarea pasagerilor care au deja bilete”.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.