Aeroporturile din Cluj, Iași, Craiova, Sibiu și Bacău, care au înregistrat pierderi din cauza pandemiei de coronavirus, vor beneficia de o schemă de ajutor de la statul român, în valoare totală de 22 de milioane de lei.

aeroport

Criteriul de selecție pentru acordarea acestui ajutor a fost traficul, mai precis numărul de pasageri, fiind selectate aeroporturile cu un flux situat între 200 000 și 3 000 000 de pasageri anual.

„Printr-un memorandum iniţiat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a fost adoptată în această şedinţă de Guvern o schemă de ajutor de stat pentru aeroporturile regionale cu un trafic situat între 200.000 şi 3 milioane de pasageri pe an, aflate în subordinea unor judeţe, pentru compensarea pierderilor înregistrate ca urmare a pandemiei COVID-19.

Vorbim despre aeroporturile din Iaşi, Bacău, Cluj, Craiova şi Sibiu, care vor beneficia de o compensare a pierderilor în sumă totală de aproximativ 22 de milioane de lei“ a declarat Ionel Dancă, șeful cancelariei primului ministru.

Aeroporturile mai mici, cu un trafic situat sub cifra de 200 000 de pasageri, au beneficiat, deja, de o schemă similară de sprijin.

 

Puteți lăsa AICI comentarii despre aeroporturile și companiile aeriene românești.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.