România ar putea ajunge într-un mare impas privind aprovizionarea, inclusiv cu alimente, generată de iminentele proteste anunţate deja de transportatorii de mărfuri.

 

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) motivele care pentru care au anunţat demararea protestelor sunt următoarele:

– Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare generate de impozitarea diurnei ca venit salarial. Contrar celor discutate cu reprezentanţii Guvernului la întâlnirea organizată cu patronatele din transporturi, în urmă cu două săptămâni, clarificarea aspectelor ce ţin de interpretarea eronată a unor definiţii din legislaţia în materie, a fost brusc uitată de către Ministrul Finanţelor. Controalele ANAF pe aceasta temă, sunt în plină desfăşurare, iar abuzurile legate de interpretări, se amplifică de la o zi la alta.

– Transportul gratuit al elevilor este blocat de birocraţie şi legislaţie haotică.

– Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere fără ca cei platiţi din bani publici, pentru a aplica legea, să işi facă datoria. Asigurările venite de la Domnul Ministru Vela au rămas “în aer”.

– In continuare, firmele cu intârzieri la plata datoriilor către stat, nu beneficiază de sprijinul de 41,5 % pentru angajaţii pe care i-au reincadrat în activitate, contrar discuţiilor dintre guvern şi reprezentanţii patronatelor din transporturi.

– Din cauza raportului corpului de control al Ministrului transporturilor pe tema examinarilor personalului din transporturi ce concura la siguranţa rutieră, obţinerea şi reînoirea atestatelor profesionale, nu se mai poate face din cauza refuzului angajatilor MT de a mai participa la examene.

Sursa foto mondotrans.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.