Un apartament de 3 camere din București, cu prețul de aproximativ 73 000 de euro, este prima locuință cumpărată prin „Noua Casă“, conform unui anunț făcut marți de Banca Transilvania.

O parte din valoarea totală a acestui imobil a fost acoperită printr-un credit în valoare de 66 500 de euro, la o dobândă de 4,17% pe an.

Rata lunară va fi de aproximativ 330 de euro (în jur de 1 600 de lei).

Conform informațiilor furnizate de Banca Transilvania, instituția bancară prin casa a fost contractat creditul, clientul are vârsta de 35 de ani și este economist. , iar cumpărarea unui apartament a fost unul dintre planurile sale pentru acest an.

În cadrul noului program guvernamental „Noua Casă”, Banca Transilvania va acorda credite de 700 de milioane de lei.

În comunicatul emis de bancă se menționează: „Noua Casă are adresabilitate mult mai largă decât Programul Prima Casă, deoarece principala noutate este posibilitatea achiziţionării unei locuinţe de valoare mai mare, care satisface nevoia de spaţiu şi oferă clienţilor un confort sporit, tendinţe remarcate şi de BT în rândul preferinţelor şi cerinţelor clienţilor, mai ales în acest an.

De asemenea, suma maximă care poate fi împrumutată a crescut la 119.000 de euro. Referitor la avansul minim necesar, acesta este între 5 şi 15%, diferenţiat în funcţie de tipul locuinţei“.

Prin noul program pot fi achiziţionate locuinţe vechi şi noi dacă valoarea de achiziţie nu depășește 70 000 de euro (echivalent în lei), caz în care valoarea maximă a finanţării trebuie să fie de 66 500 euro (echivalent în lei), iar avansul minim necesar este 5%.

De asemenea, pot fi cumpărate locuinţe noi dacă valoarea de achiziţie este egală sau mai mare de 70 001 euro (echivalent în lei), valoarea maximă de finanţare pentru aceste imobile trebuind să fie în acest caz de 119 000 de euro (echivalent în lei), iar avansul minim necesar este de 15%.

Lasă un răspuns

  1. ionut

    eu cred ca aveti niste valori false in reportajul dvs. la peste 70 mii euro valoarea imobilului, avansul solicitat este de minim 15%. ori apartamentul acesta achizitionat are o valoare de 73 mii euro, dupa cum mentionati, ceea ce inseamna ca domnului economist Banca Transilvania i-a cerut minim 10.950 euro ca si avans, de unde rezulta ca valoarea creditului este de 62.050 euro (73.000 – 10.950)…deci unde este adevarul?

  2. Care sunt cele mai scumpe cartiere din Cluj? Evoluția prețului apartamentelor, pentru fiecare zonă – YesComment

    […] A fost acordat primul credit prin programul Noua Casă  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.