Tot mai multe școli, din întreaga țară, se află în scenariul galben sau roșu, care presupune desfășurarea orelor online, fie pentru toți elevii, fie doar pentru o parte a acestora. Din păcate, nu toți elevii din România au dispozitivele necesare, care să le permită să participe la ore. Din fericire, există inițiative lăudabile în mediul privat, menite să rezolve această problemă.

tablete laptopuri scoala online

Județul Alba – cazare în schimbul unui laptop

Conform informațiilor oferite de wall-street.ro, o pensiune din Alba oferă cazare în schimbul unui laptop pentru școala online.

Conform sursei citate, dacă aveți un laptop funcțional pe care nu îl mai folosiți, ce suportă o transmisie live cu webcam și rularea aplicațiilor, de felul Teams sau Google Classroom, Casa Petri Roșia Montană vă oferă la schimb două nopți de cazare și un tur ghidat în sezonul 2021.

După încheierea pandemiei, laptopurile vor fi utilizate pentru dotarea laboratorului de informatică ce are, în momentul de față, șapte calculatoare Desktop ce suportă doar Windows Vista.

Cei ce pot oferi un laptop din București o pot contacta pe Claudia Apostol, la 0731.383.333. Cei din Cluj sau altă zonă îl pot contacta pe Adrian Petri, la 0743.188.186

 

Arad – mâncare contra tablete pentru copii

Conform site-ului local aradon.ro, Dan Anca, bucătarul și antreprenorul care a redat viață unui conac din Podgoria Aradului, transformându-l într-un altfel de restaurant, a decis să dea la schimb mâncare pe tablete pentru copii.

Acesta a declarat: „Am decis ca primele venituri din noul meniu de toamnă, pe care îl listăm mâine, în valoare totală de 3.000 lei, să meargă la 8 copii, reprezentând 8 tablete, achiziționate de noi“.

Lasă un răspuns