O femeie din Oradea, lovită de un motostivuitor într-un supermarket Kaufland, urmează să primească daune morale în valoare de 25 000 de lei. Decizia este definitivă.

kaufland romania

În urmă cu aproape doi ani, pe data de 5 decembrie 2018, femeia în vârstă de 69 de ani a fost lovită de un motostivuitor condus de un angajat al magazinului Kaufland din Oradea în care se afla, pentru a face cumpărături. Ca urmare a impactului, femeia s-a prăbușit la pământ, iar apoi a fost transportată la unitatea de primiri urgențe din cadrul Spitalului Dr. Gavril Curteanu.

 

Pretențiile femeii și răspunsul Kaufland 

Medicii specialiști au constatat că prezenta mai multe leziuni la gamba stângă și că acuză dureri la coapsa stângă și la nivelul regiunii temporo-zigomatice. Aceste documente medicale confirmau faptul că, pentru vindecare, este nevoie de 30 până la 35 de zile de recuperare.

Ulterior, femeia a deschis o acțiune în justiție împotriva Kaufland, cerând palata sumei de 25 000 de lei, reprezentând contravaloarea prejudiciilor morale, plata sumei de 597 de lei, reprezentând contravaloarea saunelor denatură materială, precum și plata cheltuielilor de judecată.

Kaufland România a solicitat respingerea acțiunii ca neîntemeiată și obligarea pârâtei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de prezentul proces. Printre argumentele invocate de Kaufland, le amintim pe următoarele:

„Daunele morale solicitate în cazul de față sunt exagerat de mari, analiza trebuind să fie una in concreto față de toate cauzele producerii efectelor vătămătoare, netrebuind să aibă relevanță centrală pentru instanța de judecată cuantumul pretențiilor privind daunele morale solicitate de către părțile civile, întrucât acestea pot fi uneori total nejustificate, exagerate, fără măsură, iar această practică este întâlnită frecvent“.

 

Decizia instanțelor de judecată

În primă instanță, Judecătoria Oradea a admis în parte cererea reclamantei, obligând Kaufland  la plata sumei de 1 000 lei, reprezentând daune materiale,și a sumei de 15 000 de lei, reprezentând daune morale.

Ulterior, ca urmare a apelului, Tribunalul Bihor a majorat daunele morale, Kaufland România fiind obligată la plata sumei de 597,3 lei, reprezentand daune materiale, suferite de reclamanta ca urmare a evenimentului din 05.12.2018 precum și la plata sumei de 25 000 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului moral suferit de reclamantă.

În final, Curtea de Apel Oradea a dat de asemenea dreptate victimei, constatând nul recursul declarat de Kaufland la decizia Tribunalului și menținând-o în întregime. În plus, Kaufland a fost obligată și la suma de 1 000 lei, cheltuieli de judecată în recurs, reprezentând onorariu avocaţial. Decizia, pronunțată pe data de 22 septembrie 2020, este definitivă.

Lasă un răspuns

  1. Dată afară de la Lidl pentru că ar fi furat un covrig și o chiflă, o femeie a câștigat procesul cu fostul angajator! – YesComment

    […] Kaufland, obligat de justiție să plătească daune în valoare de 25 000 de lei – ce a pățit o… […]

  2. Coșurile de cumpărături, interzise în supermarketuri de la finalul acestei săptămâni? – YesComment

    […] Kaufland, obligat de justiție să plătească daune în valoare de 25 000 de lei – ce a pățit o femeie în supermarket? […]

  3. Pește proaspăt… stricat – surpriza unei ieșence, după cumpărăturile făcute la supermaket – YesComment

    […] AICI de ce a fost Kaufland obligat de justiție să plătească daune în valoare de 25 000 de […]