La jumătatea acestei luni, pe data de 15 decembrie, începe programul Rabla pentru electrocasnice. În cadrul acestuia, poți beneficia de reduceri consistente la achiziția de televizoare, frigidere, mașini de spălat, mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, aspiratoare, uscătoare de rufe, tablete și laptopuri. Asta este posibil cu o singură condiție: să renunți la un electrocasnic vechi, din aceeași categorie cu cel pe care vrei să îl cumperi.

magazine electrocasnice deschise

Valoarea voucherului pentru fiecare dintre cele nouă echipamente finanțate este următoarea:

  • 500 de lei pentru laptopuri;
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere sau combine frigorifice, televizoare, uscătoare de rufe și mașini de spălat vase;
  • 300 de lei pentru tablete și mașini de spălat rufe;
  • 200 de lei pentru aspiratoare.

Fiecare solicitant poate să obțină mai multe vouchere, însă doar pentru produse diferite, respectiv câte un voucher pentru fiecare tip de produs.

Echipamentul vechi care va fi predat comerciantului trebuie să fie de același tip cu cel nou achiziționat, cu două excepții: pentru uscătoarele de rufe și pentru mașinile de spălat vase, categorii la care sunt acceptate aparate vechi din restul listei programului.

Programul are un buget total de 40 de milioane de lei și va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generație pentru cel puțin 100 000 de români.

 

Cum obții voucherele

Obținerea voucherelor se va putea face accesând site-ul www.afm.ro, unde trebuie completate datele personale ale solicitantului și bifat echipamentul pentru care se dorește finanțarea. Imediat după acest proces, aplicația va emite un voucher unic, electronic, cu o valabilitate de 15 zile. Cu acest voucher, orice român se va duce la un comerciant autorizat, va preda aparatul vechi pe care vrea să-l înlocuiască și va achiziționa aparatul nou.

Ministrul Mircea Fechet a declarat: „Există o mare așteptare pentru acest program. De aceea, investim un buget dublu față de anul 2018. Toți ne ajutăm acasă de astfel de echipamente și ne bucurăm ori de câte ori ne mai cumpărăm ceva nou și modern: fie că este vorba despre un frigider în bucătărie sau un smart tv în sufragerie. Din 15 decembrie, orice român își va putea înlocui un aparat electric sau electrocasnic vechi cu unul nou, în pas cu avansul tehnologic al zilei de astăzi“.

 

Poți să lași aici o recenzie despre orice agazin de produse electronice din România

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.