O reclamă a unei firme de echipament de exterior din Australia, vizionată deja de peste 260 000 de persoane pe Youtube, a provocat un scandal uriaș. În cadrul clipului, un bărbat mănâncă un sandviș cu liliac și face glume, pornind de la ideea că pandemia de Covid-19 a fost cauzată de o persoană care a mâncat acest mamifer cu aripi.

 

sandvis liliac reclama

 

Acum, reclama firmei de echipamente de exterior Boating Camping Fishing Store (BCF) este investigată, conform BBC, de autoritatea responsabilă cu soluţionarea plângerilor la adresa reclamelor din Australia (Ad Standards).

Chiar dacă primele cazuri de infectare cu noul coronavirus au apărut la o piață de animale vii din orașul chinez Wuhan, încă nu există dovezi clare cu privire la originea virusului.

Un purtător de cuvânt al companiei BCF, pentru care a fost realizată reclama, a declarat presei australiene că respectiva campanie publicitară încurajează oamenii să îşi exploreze propria curte, în condiţiile în care numeroşi australieni îşi urmează să își petreacă acasă vara, care se află în toi, în emisfera sudică. Firma a precizat: „Bineînţeles că înţelegem severitatea pandemiei şi răspândirii COVID-19, însă este clar că reclama se încadrează în acelaşi spirit“.

Noul scandal a apărut pe fondul încordării relațiilor dintre China și Australia la un nivel fără precedent. Astfel, Australia a susţinut o anchetă globală cu privire la originile coronavirusului în luna aprilie, despre care un înalt diplomat chinez a susţinut că a indicat pur şi simplu spre China. Ulterior, studenţii şi turiştii chinezi au fost avertizaţi să nu călătorească în Australia, invocându-se temeri legate de rasism. De asemenea, China a impus taxe pe vinul australian de până la 212%.

 

Mai jos, puteți viziona controversatul videoclip.

 

Lasă un răspuns