Reprezentanții Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au declarat că pâinea neambalată nu constituie un vector de răspândire şi de transmitere a virusului Sars-Cov-2. Afirmația a fost făcută după o întâlnire a reprezentanților Autorității cu principalele asociaţii patronale din domeniul alimentar din România.

paine ieftina romania

Și la nivel internațional, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a transmis de asemenea, în repetate rânduri, că nu există dovezi ştiinţifice care să ateste că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine non-animală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) ar reprezenta o sursă probabilă sau o cale de transmitere a acestui virus.

Reprezentanții unor structuri patronale precum Romalimenta, Rompan, Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL), Asociaţia Română a Cărnii (ARC), Berarii României şi Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare  au avut miercuri o întâlnire cu responsabilii ANPC. În cadrul acesteia, au fost discutate cele mai importante probleme cu care se confruntă sectorul economic alimentar, în această perioadă marcată de restricţiile impuse de pandemie, la nivel mondial.

Într-un comunicat emis cu această ocazie de ANPC, se arată: „Au fost reiterate concluziile Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care precizau că nu există dovezi ştiinţifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului SARS-CoV-2. De altfel, ANPC şi-a reafirmat poziţia, în concordanţă cu cea europeană, în legătură cu conţinutul înşelător al spotului publicitar difuzat pe diverse posturi de televiziune. Mai exact, a subliniat încă o dată că pâinea neambalată nu reprezintă un vector de transmitere a Covid 19“.

 

Manipularea și înșelarea publicului, prin intermediul unui clip despre pâinea neambalată – Detalii AICI 

România are cea mai ieftină pâine din toate țările Uniunii Europene – Date oficiale

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.