Compania românească Phoenixy, care produce pufuleții Gusto, a anunțat că în următorii doi ani va investi 10 milioane de euro pentru extinderea capacităților de producție din fabrica situată în Băicoi, județul Prahova. Informația este oferită de zf.ro, ca urmare a apariției lui Eliodor Apostolescu, acționar Phoenixy, în emisiunea Investiţi în România!, realizată de ZF în parteneriat cu CEC Bank.

phoenixy pufuleti gusto baicoi prahova

Aproape jumătate din suma ce urmează să fie investită, adică 4,6 milioane de euro, reprezintă un ajutor primit de companie de la statul român, la sfârșitul anului trecut.

Ajutorul de stat este condiționat de crearea a încă 115 de locuri de muncă în cadrul companiei, în următorii 7 ani. Totuși, reprezentanții Phoenixy consideră că vor crește de la 438 la 500 de angajați până la sfârșitul anului viitor.

În urma investiției, se va încerca fabricarea unor produse mai sofisticate, cu valoare adăugată mai mare, precum și a unor produse bio.

„E vorba de produse mai sofisticate, ne orientăm spre pufuleţi cu ciocolată, cu di­verse umpluturi, lucruri pe care le-am făcut şi până acum într-o anumită măsură, dar la alt nivel. Cu una din investiţii ne orientăm spre tehnologii de expandare care nu implică doar mălai, ci pot implica diverse alte materii prime, ne gândim la ingrediente bio, o piaţă în plină dezvoltare care se potriveşte foarte mult cu politicile brandului nostru. Mereu am spus că suntem o companie de inginerie sau de marketing care face pufuleţi“ a declarat Eliodor Apostolescu pentru sursa citată.

Compania a fost întemeiată în urmă cu 30 de ani de Eliodor Apostolescu şi de Cătălin Nor, care dețin fiecare câte 50%. În 2020, a obţinut afaceri de peste 32 de milioane de euro, în creştere cu 9,4%, la o marjă de profit de 11%. Un procent de 40% din vânzările Gusto au loc pe piața internă, restul de 60% mergând la export. Compania era prezentă pe 36 de piețe străine în 2020, iar în acest an produsele vor ajunge în 40 de țări.

 

Magazin inaugurat la Ploiești – detalii AICI 

Investiție de 115 milioane de euro a British American Tobacco, la Ploiești – detalii AICI 

Pizza mucegăită într-un supermarket din Ploiești – DETALII ȘI FOTO

 

 

Lasă un răspuns