Peste două luni, în iunie, Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara va inaugura terminalul pentru Sosirea curselor externe. Acesta a fost realizat în urma unei investiții de 30 de milioane de lei, începută în februarie 2019.

companii aeriene si aeroporturi

În toamna acestui an, cel mai probabil în luna octombrie, urmează să fie finalizat și proiectul vizând sistemul integrat pentru controlul de securitate. Acesta este în valoare de 8,97 de milioane de lei.

De asemenea, chiar în această lună se are în plan semnarea unui contract pentru construcția unui nou terminal pentru Plecări curse externe. Investiția în valoare de 184,5 milioane de lei va fi finalizată în termen de doi ani și jumătate , astfel că terminalul va deveni funcțional la 1 ianuarie 2024.

În paralel, se are în vedere și realizarea Terminalului Cargo, care presupune o investiție în valoare de 14,67 de milioane de lei. Acesta va deveni funcțional peste aproximativ un an, în al doilea trimestru din 2022.

Înainte de izbucnirea pandemiei, în 2019, Aeroportul din Timișoara înregistrase o creștere de 5% (aproape 80 000 de pasageri în plus) față de anul anterior. Astfel, dacă în 2018 fuseseră înregistrați 1 517 309 pasageri, în 2019 numărul acestora a ajuns la 1 595 012. Detalii despre destinațiile preferate de pasageri găsiți AICI

Ai avut o experiență neplăcută pe Aeroportul din Timișoara? Sau ai fost deosebit de mulțumit de condițiile oferite? Poți comenta AICI

Lasă un răspuns