Grupul Smart Wood România, cu acționari francezi, a anunțat că, până la sfârșitul acestui an, va finaliza lucrările la o fabrică amplasată în Onești, județul Bacău.

fabrica bete inghetata bacau

Compania produce bețe de lemn pentru înghețată și cafea, pentru firmele Nestle și Unilever.

Florin Brăzdău, general manager Smart Wood România, a declarat pentru Ziarul Financiar: „Am ales România pentru extindere datorită know-how-ului existent deja la toate nivelurile în Timişoara, datorită facilităţilor acordate, a disponibilităţii şi calificării forţei de muncă şi a poziţionării favorabile faţă de pieţele externe unde grupul este deja prezent, iar piaţa este în creştere constantă“.

El a oferit amănunte concrete despre investiția în curs de finalizare din județul Bacău: „Investiţia iniţială a fost planificată la 8,4 mil. euro. Până astăzi, investiţiile sunt realizate în procent de 75%. În plus, faţă de suma anunţată iniţial, grupul Smart Wood va mai investi aproximativ un milion de euro în creşterea capacităţilor de producţie. Finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru finalul anului 2021“.

Conform site-ului oficial al comapniei, aceasta își are originea în 1928, în localitatea franceză Saint-Saveaur. Inițial, acolo au fost produse articole de lemn pentru îmbrăcăminte. În 1945 a început producția de bețe din lemn, iar din 1990 a lansat bățul pentru înghețată, cu care firma avea să se extindă pe plan internațional, atât în România, cât și în Statele Unite ale Americii, Australia, Turcia sau Slovacia.

 

 

Lasă un răspuns