Compania franceză Saint-Gobain investește 45 de milioane de euro pentru o linie nouă de producție de ghips-carton în municipiul Turda, din județul Cluj. Conform informațiilor oferite de site-ul oficial al companiei franceze, aceasta are 1 800 de angajați în România.

saint gobain investitie turda

Grupul francez deține în țara noastră 22 de linii de producție, în 12 situri industriale diferite, și se pregătește să se exitndă. În prezent, produce plăci de ghips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă și bazaltică, mortare, sticlă pentru construcții, vitraje auto și abrazivi.

Noua linie din Turda va deveni operațională peste doi ani, în aprilie 2023.

Ovidiu Păscuţiu, CEO al grupului Saint-Gobain în România, a declarat, conform sursei citate: „La Saint-Gobain ne-am asumat misiunea de a susține comunitatea din care facem parte, astfel că, prin această investiție, ne reafirmăm angajamentul pentru partenerii şi clienții noștri din România şi regiunea Europei de Est. Suntem o companie internațională, dar și multi-locală, pe deplin integrată în piețele în care activăm pentru a le susține vitalitatea economică și a contribui la construirea unei lumi mai echitabile și mai durabile, deschise și antrenante.

Pentru Saint-Gobain, a produce local înseamnă a produce sustenabil, iar noua investiție, cât și investițiile anterioare realizate în România, contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluțiilor oferite ce ajută la îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor, cât și prin reducerea transportului din alte țări, ceea ce susține obiectivul nostru de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050“.

Cu vânzări de 42,6 miliarde de euro în 2019, Saint-Gobain operează în 70 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi.

În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1 800 de angajaţi în situri industriale situate în Călărași, Brănești, Ploiești, Satu-Mare, Turda, Suceava și Vălenii de Munte

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.