Întreprinderile românești care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, al cazării și al serviciilor alimentare, precum și companiile din turism din România pot beneficia de un sprijin financiar de maxim 1,8 milioane de euro pentru fiecare beneficiar, conform unei scheme aprobate de Comisia Europeană.

hoteluri romania capacitate cazare

În total, turismul românesc primește un ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de euro, după ce Comisia a aprobat schema propusă de autoritățile române, în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

Acest sprijin, acordat sub formă de subvenţii directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenţii de turism care aplică un regim special, din volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie şi 21 decembrie 2020, comparativ cu perioada similară din 2019.

Prin această măsură, se intenționează ca beneficiarii să fie ajutați să îşi acopere nevoile de lichidităţi şi să îşi continue activităţile în timpul pandemiei şi ulterior acesteia.

Ajutorul va fi acordat pe parcursul acestui an, cel târziu la 31 decembrie 2021. El a fost aprobat de Comisie în temeiul normelor Uniunii Europene privind ajutoarele de stat.

Lasă un răspuns