9 spitale și un centru social din România vor beneficia de contracte de finanțare în valoare totală de 146 de milioane de lei. Anunțul semnării acestor contracte a fost făcut de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare.

spital de urgenta cluj cu bani europeni

Beneficiarul celui mai mare contract, în valoare de 48 de milioane de lei, este Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare din Bucureşti. Proiectul va asigura creşterea capacităţii de tratament şi diagnosticare a pacienţilor, prin dotarea suplimentară cu echipamente şi aparatură medicală, inclusiv cele necesare secţiei ATI, precum şi pentru dezinfectarea secţiilor.

Spitalul Municipal Medgidia, județul Constanța, va beneficia de un alt proiect, în valoare de 37,76 de milioane de lei. Prin acest proiect va fi finanţată achiziţia de echipamente, aparatură şi consumabile medicale, contribuind la scăderea timpului de depistare precoce/ diagnosticare/ tratament şi la prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Spitalul Municipal Caracal, din județul Olt, va beneficia de o finanţare în valoare de 21,57 milioane de lei. Suma va fi utilizată pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2 prin depistare precoce şi diagnosticare, precum și pentru achiziţia de echipamente medicale.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, va primi fonduri în valoare de 19,34 milioane de lei. Acestea vor fi utilizate pentru cumpărarea de echipamente pentru terapie intensivă şi echipamente de protecţie.

Spitalul Orăşenesc Sf. Ştefan Rovinari, din judeţul Gorj, este beneficiarul unei finanţări în valoare de 3,83 milioane de lei. Suma va fi utilizată pentru echipamente medicale noi, performante, astfel încât să poate fi oferite servicii medicale eficiente pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, precum şi pentru cei suspecţi de infectare.

Spitalul Clinic Căi Ferate Oradea  va primi 3,75 milioane de lei, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea a 12 categorii de echipamente și aparatură medicală, în scopul îmbunătăţirii capacităţii de îngrijire şi tratament a bolnavilor.

Spitalului Orăşenesc Hârlău din judeţul Iaşi și Spitalul Municipal Târgu Secuiesc din judeţul Covasna vor primi, fiecare, câte 3,5 milioane de euro. Cele două proiecte vor finanţa achiziţia de aparatură, echipamente și consumabile medicale.

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, judeţul Ilfov beneficiază de o finanțare în valoare de 1,5 milioane de lei. Cu acești bani, vor fi achiziționate echipamente şi aparatură medicală, precum şi echipamente de protecţie şi materiale pentru a preveni infectarea personalului medical şi a pacienţilor.

De asemenea, 11 centre sociale rezidenţiale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, București, vor primi echipamente de protecţie şi dezinfectanţi. Concret, vor fi achiziționate combinezoane, viziere de protecţie, mânuşi de unică folosinţă, măşti de protecţie, biocide, dispozitive de purificare a aerului, soluţii necesare asigurării igienei şi dezinfecţiei pentru reducerea riscului de infectare şi de răspândire a infecţiei cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.