Fabrica de la Ghimbav, din județul Brașov, a livrat al doilea elicopter Super Puma, model H215, către Poliția de Frontieră Finlandeză.

airbus ghimbav brasov

Este al doilea elicopter modernizat în România și livrat Finlandei, conform unui acord care vizează modernizarea a trei astfel de aparate de zbor, care sunt folosite în acțiuni de căutare și de salvare.

Georges Durdilly, director general al Airbus Helicopters Romania, a declarat cu această ocazie:

Sunt foarte bucuros că Airbus Helicopters Romania a avut oportunitatea de a-şi demonstra nivelul de prestare a serviciilor şi competenţele pentru acest program şi laud buna colaborare pe care am avut-o cu clientul nostru. Proiectul FBG reprezintă o modernizare complexă, care presupune trecerea de la standardul 332L1 la standardul H215 L1e (AHCAS), proiect care include transformarea integrală a elicopterului, sub toate aspectele, şi, datorită abilităţii şi expertizei tehnice a echipei noastre, a fost un succes“.

Compania constructoare de avioane Airbus, cu sediul la Toulouse, în Franța, este prezentă în România încă din 2002, cu trei divizii ale sale: Airbus Helicopters Romania și Premium Aerotec la Brașov, respectiv Airbus Defence and Space la București.

Lasă un răspuns