În ultimele zile, polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit mii de bunuri contrafăcute în nouă autocare ce intrau în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Valoarea totală a acestora a fost estimată la suma de 460 000 de lei, echivalentul a peste 90 000 de euro.

haine contrafacute turcia

Conform informațiilor oferite de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, „în perioada 11-13.02.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, mai multe mijloace de transport, printre care și nouă autocare care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai mulți saci din plastic de culoare neagră, dar și cutii din carton, care conțineau 499 de articole vestimentare, 328 perechi de încălțăminte tip sport, 1.207 parfumuri, 116 seturi formate din ceasuri, brățări, brichete, precum și 29 articole de marochinărie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, șase cetățeni turci și șase români, în cu vârste cuprinse între 27 și 45 de ani.

Aceștia au declarat autorităților faptul că au achiziționat bunurile în cauză din Turcia și intenționau să le comercializeze pe teritoriul României.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 460.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet“.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.