Cel mai mare aeroport din regiunea Moldovei, Aeroportul Internațional Iași, va beneficia de o finanțare în valoare de peste 300 de milioane de lei, conform unui anunț făcut astăzi de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și al Infrastructurii.

Suma va fi folosită pentru construirea unui nou terminal pentru pasageri și pentru reconfigurarea rețelei de drumuri de acces și a spațiilor de parcare.

A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul de Dezvoltare a Aeroportului Internaţional Iaşi! Vom putea astfel să extindem terminalele de pasageri şi facilităţile de parcare ale acestui aeroport.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 303 milioane de lei: 257 milioane de lei (85%) reprezintă contribuţie din fonduri FEDR, 39 milioane de lei reprezintă contribuţii de la Bugetul de Stat (13%), 6 milioane de lei reprezintă contribuţia beneficiarului, suportată din bugetul R.A Aeroportul Iaşi“ a scris ministrul Transporturilor pe Facebook.

Suprafața desfășurată a noului terminal de pasageri va fi de 31 210 metri pătrați, în timp ce suprafaţa drumurilor de acces, care urmează să fie reconfigurate, va ajunge la 21 850 de metri pătrați. În plus, vor fi construite locuri de parcare pe o suprafață de 5 620 de metri pătrați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.