În urma unor controale efectuate de Protecţia Consumatorilor în perioada 4-8 iulie, comisarii au acordat amenzi în valoare totală de 95 000 de lei.

anpc brasov prahova

 

În total, au fost verificați 22 de operatori economici din cele două județe. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 6 amenzi și 9 avertismente. De asemenea, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a 84 de kilograme de produse alimentare, în valoare de peste 5.000 lei, şi oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru trei unităţi.

 

Neregulile descoperite

Cele mai importante abateri constatate au fost următoarele: comercializarea unor produse alimentare expirate, modificarea stării termice a produselor alimentare, utilizarea unor condiţii de depozitare neconforme, lipsa informării cu privire la alergeni şi ingrediente care pot cauza alergii sau intoleranţe, comercializarea unor produse alimentare cu caracteristici organoleptice modificate. În plus, au fost depistate spaţii frigorifice neigienizate și cu depuneri de grăsimi și cântare fără buletine de verificare metrologică.

Unele unități comercializau jucării notificate în sistemul RAPEX ca fiind periculoase, precum și produse textile fără etichete traduse în limba română sau fără ca pe etichetă să fie menționată compoziţia fibroasă sau a produselor de încălţăminte fără pictograme.

 

În ce zone vor mai avea loc controale

În acest an, începând cu data de 1 iulie, ANPC a înfiinţat, în premieră, pe lângă structura tradiţională de control dedicată litoralului Mării Negre şi Deltei Dunării, alte 4 structuri similare dedicate perioadei de vacanţă din sezonul estival 2022. Acestea sunt următoarele:

  • Comandamentul Munte, care verifică operatorii economici ce activează în industria ospitalităţii din zonele: Valea Prahovei, Braşov, Sibiu, Covasna și Harghita;
  • Comandamentul Moldova-Bucovina, care verifică operatorii economici ce activează în industria ospitalităţii din zonele Neamţ, Suceava și Iaşi;
  • Comandamentul Maramureş, care verifică operatorii economici care activează în industria ospitalităţii din zonele Valea Izei, Săpânţa și Sighetu Marmaţiei;
  • Comandamentul Mehedinţi, care verifică operatorii economici care activează în industria ospitalităţii din zonele: Băile Herculane și Clisura Dunării.

Lasă un răspuns

  1. Amenzi de 300 000 de lei date de Protecția Consumatorilor în Maramureș, în luna iulie – YesComment

    […] Nereguli grave descoperite de Protecția Consumatorilor și în Prahova și Brașov – detalii AICI  […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.