[ad_1]

Dolarul a pierdut teren față de lira sterlină, marți, la finalul tranzacțiilor europene, după ce un indicator privind inflația din SUA pentru un an a fost mai mic decât în luna precedentă, potrivit AFP.

DolariFoto: Elizabeth Crego / Panthermedia / Profimedia Images

Dolarul a scăzut cu 0,73%, la 1,1137 dolari pe lira sterlină, după patru ședințe consecutive de creșteri, dar investitorii au fost precauți în privința pieței britanice după ce Banca Angliei a intervenit pentru a treia oară pe piața obligațiunilor.

Executivul condus de Liz Truss a prezentat săptămâna trecută cel mai mare pachet de scutiri de taxe și impozite propus în Marea Britanie în ultima jumătate de secol pentru a-i ajuta pe britanici să treacă peste situația economică dificilă.

Ministrul de Finanţe, Kwasi Kwarteng, a reafirmat obiectivul premierului Liz Truss de a dubla ritmul de creştere economică anuală al Marii Britanii, până la 2,5%, şi pentru prima dată, a avansat o cifră cu privire la planurile de cheltuieli ale noului premier.

„Planul nostru este să extindem partea de ofertă a economiei prin reduceri de taxe şi reforme… Astfel vom transforma ciclul vicios de stagnare într-un ciclu virtuos de creştere”, a declarat Kwasi Kwarteng în Parlament.

Printre măsurile anunţate vineri se numără reducerea cotei superioare pentru impozitul pe venit, de la 45% până la 40%.

Astfel, începând din luna aprilie 2023, cei 629.000 de…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns