Elon Musk a preluat oficial controlul Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, deschizând o nouă eră incertă pentru influenta platformă sub conducerea unuia dintre cei mai fervenți critici ai săi, potrivit AFP.

Elon MuskFoto: Carina Johansen / AFP / Profimedia

„Pasărea este liberă”, a scris joi seară pe Twitter patronul Tesla și SpaceX.

„Să înceapă petrecerea”, a adăugat vineri capriciosul executiv, ale cărui provocări stârnesc admirația unora și dezgustul altora.

Primele măsuri

El a anunțat apoi că intenționează să doteze rețeaua de socializare cu un „consiliu de moderare a conținutului cu o gamă largă de opinii”.

„Nicio decizie majoră privind conținutul sau reactivarea conturilor nu va avea loc fără intervenția consiliului”, a declarat multimiliardarul, care s-a erijat în apărătorul suprem al libertății de exprimare.

Elon Musk are acum toată puterea, deoarece a decis să scoată Twitter de pe bursă.

„Fuziunea dintre Twitter și X Holdings II, o companie controlată de Elon Musk, a fost finalizată pe 27 octombrie”, a anunțat vineri dimineață Bursa de Valori din New York (NYSE). „Toate acțiunile Twitter au fost schimbate pentru 54,20 dolari în numerar”, a precizat aceasta.

Bursa de valori de la New York Foto: Sipa USA / ddp USA / Profimedia

Primele concendieri

Noul proprietar i-a concediat pe directorul executiv al platformei, Parag Agrawal, și pe alți doi directori, directorul financiar…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.