[ad_1]

După mai multe amânări care au frustrat entuziaștii criptomonedelor, blockchain-ul Ethereum folosit de moneda digitală ether a trecut joi printr-o actualizare de software majoră care reduce drastic consumul de energie necesar pentru minarea sa, anunță Reuters.

Bitcoin-ethereum-criptomonedeFoto: dreamstime.com

Noul sistem de minare va folosi cu 99,95% mai puțină energie, potrivit Fundației Ethereum iar actualizarea ar putea oferi celei de-a doua criptomonede din lume ca mărime un avantaj important în concurența cu bitcoin.

„Credem că acesta este un moment semnificativ care va duce la un randament al ether peste cel al pieței crypto în ansamblul său pentru ceva timp”, afirmă Richard Usher, directorul de tranzacții al BCB Group, o firmă din Londra specializată pe domeniul criptomonedelor.

Majoritatea blockchain-urilor au nevoie de cantități uriașe de energie în timpul proceselor de minare, fiind puternic criticate în ultimii ani de activiștii pentru mediu și unii investitori.

Înainte de actualizarea de software poreclită de entuziaștii crypto drept „The Merge” o singură tranzacție cu Ethereum avea nevoie de la fel de multă energie cât folosește în medie o gospodărie din Statele Unite într-o săptămână.

Entuziasm pentru fanii Ethereum, marele rival al bitcoin

Blockchain-ul Ethereum a trecut acum de la un sistem supranumit „proof of work”, în care calculatoare ce consumă cantități mari de energie validează…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns