[ad_1]

​Guvernul va aproba vineri creșterea salariilor în sistemul public, o creștere în concordanță cu disponibilitatea bugetară și cu discuțiile avute cu partenerii sociali, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Sedinta de guvern – Nicolae CiucaFoto: Guvernul Romaniei

Ministrul Muncii a spus cu cât vor crește salariile.

  • „Practic este vorba de acordarea unei pătrimi din diferența existentă în plată și nivelul salarial la care ar fi trebuit să fi ajuns conform Legii 153 în anul 2022.”, a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii.

La începutul ședinței de Guvern, premierul Ciucă a mai anunțat că „va mai fi adoptată o Ordonanță prin care ne propunem să facilităm accesul investitorilor la finanțare prin majorarea plafonului total al garanțiilor pentru programul IMM Invest Plus cu peste 10 miliarde de lei.”

Cu privire la acest subiect, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a spus că decizia suplimentării acestui program a venit ca urmare a succesului acestui program și a discuțiilor cu operatorii economici pentru a asigura finanțare și pentru partea a doua a acestui an.

  • „Acești bani se vor duce în investiții mai ales în zona de producție-procesare. Vor ajuta și sectorul construcțiilor unde avem de recuperat partea de început a anului când au fost o serie de distorsiuni pe piață datorată creșterii prețurilor la materialele de construcții. Acesta este suportul pe care îl dă…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns