[ad_1]

La 1 noiembrie intră în vigoare Regulamentul UE privind piețele digitale (Digital Markets Act) ce ia în colimator marile platforme tech cum ar fi motoarele de căutare, rețelele sociale și magazinele de aplicații. Amenzile pot ajunge la 20% din cifra mondială de afaceri pentru cei care încalcă des regulile, cum ar fi favorizarea propriilor servicii, condiții de acces inechitabile sau împiedicarea instalării de aplicații din alte surse. Regulamentul se vrea a fi o revoluție, dar rămâne de văzut cum va putea fi pus în vigoare. Primele amenzi vor fi anunțate cel devreme în 2024.

Gigantii techFoto: Waingro | Dreamstime.com

Noul regulament DMA este gândit să pună capăt practicilor neloiale ale întreprinderilor care acționează în calitate de controlori de acces („gatekeeper”.) în economia platformelor online. Acesta a fost propus de Comisie în decembrie 2020 și aprobat de Parlamentul European și de Consiliu în timp record, în martie 2022.

Regulamentul privind piețele digitale definește situațiile în care o platformă online mare poate fi considerată controlor de acces („gatekeeper”.). Sunt vizate platformele digitale ce reprezintă un loc de întâlnire important al utilizatorilor comerciali cu consumatorii și care, din poziția de care beneficiază, pot acționa ca un organ de reglementare privat, generând astfel blocaje în economia digitală, explică cei de la Comisia Europeană. În 2023 vor fi desemnate…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns