Compania rusă Lukoil intenționează să-și restructureze unitatea sa de tranzacționare Litasco și să vândă rafinăria ISAB din Italia, în încercarea de a reduce impactul sancțiunilor și al viitorului embargo al UE asupra țițeiului rusesc, transmite Bloomberg, citat de Sega.

Rafinaria Petrotel-LUKOIL, PloiestiFoto: LukOil Romania

Potrivit agenției de presă, planul este ca Litasco să se împartă în două unități – una cu sediul la Geneva, care se va numi Litasco West, și cealaltă în Dubai, citează Rador.

Litasco West va continua să proceseze livrările de petrol non-rusești către Europa și să gestioneze rafinăriile din Bulgaria și România.

Compania elvețiană va continua să dețină o pondere minoritară în rafinăria condusă de Total Energies SE din Țările de Jos. Sucursala din Dubai, denumită Litasco Middle East, va fi responsabilă de comerțul cu petrol rusesc și operațiunile din Asia.

Compania petrolieră rusă, care nu este supusă sancțiunilor UE, explorează posibilitatea de a-și vinde rafinăria ISAB de 300.000 de barili pe zi din Sicilia, au declarat surse Bloomberg.

Fabrica funcționează cu livrări de petrol din Urali și riscă să se închidă după 5 decembrie, când intră în vigoare embargoul UE asupra petrolului rusesc.

Multe firme europene și bănci și-au redus deja expunerea vizavi de barilii din Rusia, de teamă să nu intre sub incidența sancțiunilor sau de a-și deteriora reputația.

ISAB,…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.