[ad_1]

HP Inc a anunțat că își va reduce cu câteva mii de oameni efectivele în următorii trei ani, după ce vânzările de PC-uri au scăzut puternic și se așteaptă ca declinul să continue și în 2023. Compania are 61.000 de angajați și vrea să renunțe la un număr cuprins între 4.000 și 6.000 de oameni.

Laptop cu logo-ul HPFoto: Monticelllo, Dreamstime.com

HP este al doilea cel mai mare producător mondial de PC-uri, după Lenovo, iar trimestrul trecut a livrat 12,7 milioane de PC-uri, în scădere cu 28% față de Q3 2021, arată datele IDC. Piața mondială a PC-urilor a înregistrat o scădere severă de 15% între iulie și septembrie.

Și Dell a anunțat scăderi ale vânzărilor și prognoze sumbre pentru piața PC-urilor în 2023.

În pandemie au crescut puternic vânzările de PC-uri, mai ales că foarte multă lume a avut nevoie de computer pentru a lucra de acasă și mulți elevi și studenți și-au cumpărat laptop-uri pentru învățământul la distanță. În unele țări autoritățile au subvenționat parțial achiziția de laptop-uri și multe companii au cumpărat PC-uri pentru angajați, ducând piața totală spre niveluri nesperat de mari în a doua parte din 2020 și începutul lui 2021.

După ce lucrurile au revenit la normal, vânzările de PC-uri au scăzut puternic față de acele momente de maxim, cu procente record. Datele din octombrie arătau cea mai mare scădere procentuală a pieței PC-urilor din ultimii 20 de…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns