[ad_1]

Șeful Volkswagen, Thomas Schäfer, a declarat că grupul german ar putea alege să scoată de tot modelul Polo din producție în câțiva ani, în loc să-l modifice pentru a respecta normele Euro 7, fiindcă, dacă este adoptată varianta mai dură a acestor norme, costul pentru fiecare mașină ar crește cu 5.000 de euro.

Volkswagen Polo R LineFoto: Volkswagen

UE vrea norme Euro 7, industria auto nu este prea încântată

Normele Euro 7 ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie 2025 pentru autoturisme și VAN-uri, iar Comisia Europeană spune că normele vor reduce emisiile poluante și vor menține vehiculele la prețuri accesibile pentru consumatori.

Comisia Europeană propunea pe 10 noiembrie noi standarde Euro 7 pentru reducerea emisiilor poluante provenite de la vehicule. În 2035, standardele Euro 7 vor reduce emisiile totale de NOx provenite de la autoturisme și camionete cu 35% față de Euro 6 și cu 56% față de Euro VI pentru emisiile provenite de la autobuze și camioane.

Mai mulți constructori auto au criticat dur propunerile legate de normele Euro 7 și nu consideră că prețul mașinilor va crește în medie cu doar 300 euro, valoarea înaintată de UE. Mulți oameni din industria auto consideră că nu își mai are rostul introducerea normelor Euro 7 când, oricum, se investește mult în electrificare. Șeful Stellantis, Carlos Tavares, cataloga Euro 7 ca fiind „o abatere de la marele scop al electrificării”.

Normele Euro 6 au…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns