[ad_1]

Multe persoane care erau PFA au dorit să treacă pe microîntreprindere pentru a avea mai mulți bani în buzunar. Corina Mîndoiu, partener impozit pe venit și contribuții sociale la EY România prezentat variantele, dar atrage atenția cu privire la firmele care preferă să „angajeze” PFA sau microîntreprinderi, mai ales în caz de control ANAF.

FiscalitateFoto: Kittiphan Teerawattanakul | Dreamstime.com

„Numărul de forme de colaborare alternative la contractul individual de muncă a crescut cu aproximativ 50% (2022 față de 2021). În unele orașe care au devenit extrem de active în domeniul tehnologiei, acest număr aproape s-a dublat”, a spus ea.

  • Aceste numere înseamnă că Gig Economy, un concept care a prins avânt încă înainte de pandemie, astăzi este o realitate și în România.

„Organizațiile se uită peste granițe pentru a căuta talente și chiar folosesc, pentru a-i contracta, forme alternative la contractul individual de muncă. Dincolo de a beneficia de flexibilitate, posibilitatea de a lucra de oriunde ca freelancer, să fim onești, este foarte mult despre cuantumul de taxe reduse pe care un PFA, respectiv o microîntreprindere, le plătește”, a precizat Mîndoiu.

Ea a făcut un tabel cu privire la taxele pe care un angajat le plătește pe contractul de muncă versus un colaborator, un freelancer (PFA sau microîntreprindere).

Calculul a pornit de la un venit salarial brut de 300.000 lei anual, deci un venit…

[ad_2]

Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns