​Tesla organizează miercuri la fabrica din Texas evenimentul „Investor Day” unde sunt așteptate o serie de anunțuri despre Cybertruck și Roadster, despre mașini electrice mai acceptabile la preț și despre mașini autonome.

Masini TeslaFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

La mega fabrica din Austin, Elon Musk va prezenta investitorilor și publicului larg al treilea „master-plan” pentru Tesla, primele două fiind în 2006, respectiv 2016.

Ce ar putea anunța Musk? S-a vorbit despre planul „Generation 3” de lansare a unor mașini electrice care să coste de la 25-30.000 de dolari, și nu peste 40.000 de dolari, cât costă acum mașinile Tesla „entry level”. Dacă este să fie lansate astfel de mașini electrice, ele vor fi pentru flotele de taxiuri autonome.

Musk a promis de mult timp o platformă eficientă care să permită producția de modele full-electrice la prețuri mult mai mici decât în cazul Model 3. Vor fi și mașini de dimensiuni mai mici.

Un ideal ar fi o Tesla care să coste 25.000 de dolari, dar pare greu de atins un nivel atât de scăzut de preț, mai ales că mașinile s-au scumpit în medie cu câteva mii de dolari în ultimii ani. La fel de adevărat este că Tesla a anunțat scăderi de prețuri în Europa și SUA, dar o Tesla la sub 30.000 de dolari este încă departe.

Este de așteptat ca Musk să anunțe și planurile privind creșterea producției, una dintre cele mai nebunești cifre fiind atingerea nivelului…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.