A fost identificată o nouă campanie de malware în curs de desfășurare, campanie care profită de popularitatea tot mai mare a chatbot-ului ChatGPT AI. Infractorii cibernetici distribuie malware prin comunitățile Facebook, oferind o versiune desktop falsă a ChatGPT, arată un comunicat al Kaspersky Lab.

ChatbotFoto: Anyaberkut, Dreamstime.com

În loc de chatbot, utilizatorii primesc un troian numit Fobo, care fură informații sensibile, cum ar fi datele de logare ale conturilor de Facebook, TikTok și Google, precum și date financiare personale și corporative.

Cercetătorii companiei au identificat recent o campanie rău intenționată în desfășurare, care vizează utilizatorii ChatGPT, acest chatbot AI care a atras atenția pasionaților de IT, a influencerilor și creatorilor de conținut și a altor persoane, în ultimele câteva luni.

Escrocii cibernetici creează grupuri pe rețelele sociale care imită convingător conturile oficiale OpenAI sau cel puțin par a fi comunități de entuziaști ChatGPT.

Aceste grupuri frauduloase publică postări aparent oficiale cu știri despre aplicație și promovează un program care se prezintă drept client desktop pentru ChatGPT.

Odată ce utilizatorii fac click pe link-ul din postare, sunt direcționați către un site web bine conceput, care arată aproape identic cu site-ul oficial ChatGPT. Site-ul solicită utilizatorului să descarce o presupusă versiune ChatGPT pentru Windows, care este de fapt o…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.