​Tesla Motors a deschis în aprilie 2021 primele stații de încărcare rapidă (Superchargers) în România, ele sunt accesibile doar pentru cei care au mașini Tesla și încărcarea era, până acum, gratuită. Compania a anunțat că lucrurile se vor schimba. Compania va introduce și o taxă pentru a-i face pe șoferi să elibereze imediat stația, după ce mașina s-a încărcat.

Tesla SuperchargerFoto: Jonathan Weiss, Dreamstime.com

În România sunt aproximativ 1.500 de mașini Tesla.

„Începând cu data de 9 martie 2023, va fi necesară o plată pe kW/oră în timpul încărcării cu Supercharger”, spun cei de la Tesla, într-un e-mail trimis posesorilor de mașini ale companiei.

Tesla are stații de încărcare rapidă în București, Constanța, Pitești, Cluj, Sibiu și Timișoara.

„Tarifele de încărcare cu Supercharger variază în funcție de locația Supercharger și sunt actualizate în mod regulat. Soldul complet, tarifele din sesiunile de încărcare anterioare și facturile vor fi disponibile în aplicația Tesla”, spun cei de la Tesla.

Nu a fost comunicat tariful, dar sursele spun că va fi în jurul a 2,5 lei/kwh.

În funcție de cât de descărcată este bateria și de ce versiune Tesla are userul, mașina poate fi încărcată în 20 – 60 de minute la o stație supercharger. Puterea unui încărcător Supercharger este de o sută de ori mai mare decât cea a unei prize domestice.

Pentru ca stațiile de încărcare să fie folosite…



Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.