MicroEurope este o companie de investiții sociale care își propune să contribuie la dezvoltarea sectorului microfinanțărilor din întreaga Europă. Bazele companiei au fost puse de 8 antreprenori și 3 investitori ancoră, iar prima investiție din România a fost acordată fintech-ului de factoring digital Instant Factoring. Am discutat, în cadrul unui interviu, cu fondatorii MicroEurope, cu Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring și cu Maria Doiciu, consilier al Asociației Române de Microfinanțare, despre cum arată acest sector în România și cum poate fi dezvoltat pentru a oferi un ajutor real antreprenorilor aflați la început de drum.

Cristian IonescuFoto: Instant Factoring

IMM-urile sunt un pilon important al economiei unei țări, motiv pentru care este esențial ca acestea să aibă un acces facil la finanțare. Utilizarea fondurilor într-un mod ce permite o dezvoltare sustenabilă și sprijinul constant oferit de profesioniștii din domeniu pot schimba în totalitate acest sector. În acest sens, MicroEurope își propune să fie o punte de legătură între antreprenorii nebancabili și furnizorii de servicii financiare. Compania dorește să ajute instituțiile financiare non-bancare să se extindă și, implicit, să deservească mai mulți clienți.

Cine este MicroEurope și care este principalul obiectiv al companiei?

“Este timpul ca sectorul european al microfinanțării și al finanțării incluzive să introducă instrumente…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns