Anchetatorii au făcut marți percheziții la sediul celui mai mare concern imobiliar din Germania, Vonovia. Potrivit informațiilor televiziunii WDR și Süddeutsche Zeitung, procuratura caută dovezi privind un posibil caz de corupție.

Sediul concernului imobiliar Vonovia din Bochum, GermaniaFoto: BERND THISSEN / AFP / Profimedia

Procuratura din Bochum a confirmat ampla percheziție „în domeniul dreptului penal comercial, în dimineața zilei de marți”, însă nu a dorit să comenteze conținutul în acest moment, din cauza investigațiilor în curs.

Mită pentru contracte

Presa germană relatează despre faptul că o serie de angajați ai Vonovia sunt suspectați că s-au lăsat mituiți în atribuirea de contracte către firme de construcții și comerț. Vonovia deține 549.000 de apartamente doar în Germania. Grupul trebuie să plaseze comenzi ample la firme furnizoare, pentru a întreține clădirile.

Vonovia a declarat pentru WDR și SZ că anchetatorii au cerut verificarea de documente, deoarece există bănuiala că atribuirea comenzilor către subcontractanți ar fi cu probleme.

„Parchetul ridică aparent acuzații de corupție împotriva angajaților individuali și a subcontractanților la nivel operațional în zona tehnică. În calitate de parte vătămată, Vonovia cooperează pe deplin cu autoritățile și le oferă acces la documentele necesare. Suntem interesați de o clarificare rapidă și cuprinzătoare a acuzațiilor”, a…Citește mai mult pe Hotnews.ro

Sursa https://www.hotnews.ro

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.